Karlien Van der Heyden

In 2017 studeerde ik af als klinisch en gezondheidspsychologe. Tijdens deze opleiding heb ik gedurende acht maanden stage gelopen in een klein psychiatrisch ziekenhuis. Al snel merkte ik dat mijn voorkeur uitging naar de begeleidingssessies waarbij ‘doen’, ‘creëren’ en ‘in beweging zijn’ centraal stonden. Dit gebeurde meestal buiten de muren van het ziekenhuis. Tijdens een wandeling in de bloementuin, een sessie brood bakken of creatieve therapie ontstond er een setting waarin ik als hulpverlener op een natuurlijke en inventieve manier constructieve gesprekken kon voeren.

Na het behalen van mijn diploma trok ik er een jaar op uit om een stukje van de wereld en vooral mezelf te ontdekken. Deze reis bracht me op verschillende prachtige plekken. De rode draad doorheen al die bestemmingen was de kracht en de rust die ik vond in de natuur.

Deze inzichten vormden het begin van een zoektocht naar een methodiek en organisatie die deze waarden ook naar voren schuift. Het bracht me in het najaar van 2018 bij een job als begeleidster bij Clé de Voûte waarbinnen ik mijn interesse in jongeren, gezinnen en hun behoeftes kan combineren met een actieve, oplossings- en toekomstgerichte manier van hulpverlenen midden in de natuur.

Reacties gesloten.