Ervaringen

P. (18 jaar) mailde na zijn traject: “ Maar goed, kan niet kwijt in een e-mail hoe dankbaar ik jullie ben, voor de steun die jullie mij gegeven hebben, en de avonturen en mensen die ik dankzij jullie heb kunnen ervaren en ontmoeten. Een mooie en leerzame tijd, en dat is nog heel zacht uitgedrukt. Ook nu het voorbij is kan ik er nog van genieten en ook nog steeds veel van leren.

K. (17 jaar): “Als ik eerder had geweten dat naar Frankrijk gaan zo goed voor me zou zijn, dan had ik die keus veel eerder gemaakt!”

I. (16 jaar) zegt over zijn verblijf in Frankrijk:  “Ik ben niet veranderd, ik ben weer mezelf geworden”

S. (18 jaar) over haar traject: “Eerst ben je een probleemjongere in Frankrijk en daarna zomaar bijna manager in een broodjeszaak!”

Een moeder vertelt: “Onze ervaring met het verblijf van onze dochter in Frankrijk is erg positief en kwam voor ons op het juiste moment. We zaten met het hele gezin in een negatieve cirkel en kwamen er niet uit, konden niet meer omgaan met het gedrag van onze dochter. Ze vroeg zelf of ze naar Frankrijk mocht, het was wel een heel heftig traject met vallen en opstaan voor iedereen, het missen van je kind, geen contact, alleen met brieven, het los laten van je kind en andersom je kind die het alleen moet doen. Maar we hebben allemaal veel geleerd, ik als moeder ben trots op het feit dat zij mijn dochter is en dat gevoel heb ik een tijd niet meer gehad. Ons gezin is weer een gezin dat samen heel veel aankan!” (J.)

D. (18 jaar) “Mijn verblijf in Frankrijk? : een zelfervaring!!”

J. (19 jaar) stuurt een jaar na zijn verblijf in Frankrijk een email:  Hoi, het gaat goed tegenwoordig ik woon momenteel gewoon bij vaders in huis dat gaat helemaal prima. Ik zit nu in Groningen op school en doe de opleiding VAVO dat is voor mensen die hun middelbare school diploma niet gehaald hebben die krijgen nu de kans om alsnog die diploma te halen in een sprintjaar dat gaat me tot nu toe zeer goed af! Dus het hele gezeik wat ik in Frankrijk heb moeten doorstaan heeft ontzettend goed geholpen, dankjewel daarvoor!  Groetjes J.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.