Onderwijs

De meeste jongeren hebben een vrijstelling van school gedurende hun verblijf in Frankrijk. Wij vinden het echter belangrijk dat de jongeren tijdens hun traject de mogelijkheid krijgen om passend onderwijs te volgen, bij voorkeur in samenwerking met de school waar zij staan ingeschreven. Als een jongere onderwijs volgt en daarbij positieve leerervaringen opdoet, draagt dat immers bij aan het zelfvertrouwen en het geloof in eigen kunnen. Bij terugkeer naar Nederland is het bovendien makkelijker om school weer op te pakken.

Onderwijsbegeleiding in Frankrijk
Voor onderwijsbegeleiding werken wij samen met een freelancer die in Nederland vele jaren als bevoegd docent op een mbo-instelling heeft gewerkt. De jongeren die van haar onderwijsbegeleiding krijgen, bezoekt zij bij hun gastgezin. Als een jongere staat ingeschreven bij een Nederlandse onderwijsinstelling zorgt zij voor afstemming met deze school.

De kosten voor onderwijsbegeleiding in Frankrijk zijn niet inbegrepen in de vergoeding die Clé de Voûte met de plaatsende zorgaanbieder overeenkomt. Voor onderwijsbegeleiding wordt een aparte offerte uitgebracht.

Reacties gesloten.